*

Minna Isoaho Rohkea Johtaja

Aktivointi

Reilun pelin poliittinen ohjelma

Ihmiskunta on kokeillut aika monta vuosituhatta sellaista mallia, missä harvat käskevät mutta monet tottelevat. Siinä myös harvat rikastuvat vaikka monet tekevät työtä. Useimmat ovat häviäjiä. Elämä ja toimeentulo perustuu jatkuvaan kilpailuun. Jopa köyhät on laitettu kilpailemaan keskenään - lapsiperheet vs. sinkut, kantasuomalaiset vs. maahanmuuttajat.

Olen yhä ilkeä ihminen, ja minut "aktivoidaan"

Tällä hetkellä olen jotain muuta kuin aktiivinen. Kuten olen kertonut niin minut on luvattu aktivoida.

Kerronko teille miten minut aktivoitiin? Ehkä kerron - ja sen jälkeen jokainen saa päätellä, että mikä olen.

Tällä hetkellä minä vaan olen ja odotan.
-no joo, olen kai poikkeustapaus. Saan itse ilmoittaa, että koska haluan "aktivoitua".

Haluan kehua itseäni, en ymmärrä silti miksi, koska toisaalta haluan olla hiljaa, ja siihen kykenen.

 

Pätkä kirjastani, kertooko se minusta?

Työhallinto hukannut asiakkaansa

Asiakas tarvitsee mahdollisuuksia, ei päättäjien tai hallinnon sille keksimiä pakotteita, säilömistä, hallinnollista tilastointia tai muitakaan haitakkeita.

Valtiovalta on rakentanut työmarkkinoiden tarpeita varten työvoimahallinnon. Hallinnon tehtävänä on huolehtia työvoiman saatavuudesta. Yhteiskunnan ja siihen kytkeytyvien työmarkkinoiden muuttuessa hallintoa, sen toimintaa ja menettelytapoja on arvioitava uudelleen.

Tukien laskentaperusteita muutettava sosiaaliturvan uudistuksessa

Työttömien lehtihaastatteluissa huomio kiinnittyy yhä uudelleen pätkätöiden vastaanottamisen mielekkyyteen. Elämä menee tyhjätaskulla sekaisin pahimmillaan kuukausiksi, koska työttömyysturvan maksu keskeytetään byrokraattisen selvityksen ajaksi. Sana ”turva” ei sovi lainkaan kiristyneessä aktivointi- ja karenssi-ilmapiirissä nykytilanteeseen. Mitä jos tukien maksaminen ei lähtökohtaisesti keskeytyisi?

Työttömästä kirjailijaksi?

On aika katsoa sitä, mitä työvoimahallinnon viikkoraportointivelvoitteella työttömille oikeastaan voidaan saada aikaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tarkkaa muodollista vaatimusta ei ole sille kuinka työnhausta on byrokratialle informoitava. Näin ollen on mahdollista käyttää joko kalevalaista ilmaisua (lienee toivottavaa kun PS-ministeri) limerikkejä, haikuja tai mitä muuta runollista ilmaisua tahansa.

Kaavaillun perustulon tilalle valtion takaama ”visa- ja pankkikortti”

 

Suomessa on ongelma. Maassa on korkea työttömyysaste ja etelässä olisi paljon töitä, mutta monet työttömistä asuvat muualla kuin etelässä.

Usein, etenkin pitkään työttömänä olleen voi olla vaikeaa ottaa työtä vastaan ihan sen takia, ettei hänellä ehkä ole varaa parin kuukauden matkalippuihin sun muihin tykötarpeisiin, mitä töihin lähteminen vaatii.

Eka palkkakin saattaa tulla vasta parin kuukauden työssäolon jälkeen.

Työttömien omaehtoisuutta vähennetään

Talouselämä tuo artikkelissaan (7.12.2016) esiin seuraavaa tietoa: " Hallitus passivoi työttömiä, katsoo Toimihenkilöliitto Erto. Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä työttömyysturvalain muutoksiksi.

Kuntouttavaa pakkotyötä tarjolla!

Hallituksen asettama työryhmä esittää työttömien aktivointia sosiaalisen kuntoutumisen ja yhteiskuntaan osallisumisen mallilla. Työryhmään kuuluu muun muassa Turun kaupungin muutosjohtaja Antti Parpo ja professori Heikki Hiilamo. Kansanedustaja Ben Zyskowicz esitteli vuoden lopussa julkistettavaa suunnitelmaa lauantaina Seinäjoella pidetyssä tilaisuudessa. Ongelmana Zysckowicz näkee, että nykyiset aktivointimallit eivät ole olleet riittävän velvoittavia ja tehokkaita.

Alaluokkien aktivointia

Sosiaali - ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) toteaa MTV:n nettiuutisessa seu

Aktivointipopulismi

Työttömiä syyllistävä aktivointilinja on ollut Suomessa vallitsevana ajattelutapana 20 vuotta. Työttömien aktivointi alkoi Suomessa vuonna 1995 oikeistodemari Paavo Lipposen hallituksen johdolla. Alun perin oppi on Yhdysvalloista lähtöisin. Siellä työttömien aktivointia on kehitelty konservatiivisissa ajatushautomoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä