*

Minna Isoaho Rohkea Johtaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Verkkokauppa

Yrityksillä itsellään suurin vastuu viennin vähyydestä

Suomen korkean teknologian vienti on enää noin kolmannes viidentoista vuoden takaisesta tasosta. Tätä merkittävältä osalta selittää Nokian taantuma, mutta myöskään uusia vientiin kelpaavia tuotteita ja palveluja ei ole syntynyt. Kauppalehden artikkelissa Suomi kuvittelee suuria mutta menestyy surkeasti tuodaan esille todella hälyttäviä tutkimustuloksia Suomen kilpailukyvyn kannalta.

Kauppalehti kertoo:

Hylätyt talot, autiot pihat - Suomen kaupunkikeskustojen tulevaisuus?

Kotikaupunkini Oulu on Suomen mittakaavassa voimakkaasti kasvava kaupunki jossa pohditaan ainakin yleiskaavatasolla raitioliikenteen rakentamista joukkoliikenteen välineeksi. Tampereellehan raitioliikennettä päätettiin rakentaa varsin erikoisen keskustelun päätteeksi. Kasvavan kaupungin tulevaisuuden kaavoitus on haaste - erityisesti nyt kun liikenteen ja kaupan teknologia on murrosvaiheessa.

Ihmiset unohtaneet minkälaista on osata kaivata parempaa?

Nyt kun suostuvainen Oikeus- ja työministeri Jari "mää en tiedä näistä hommista mitään, mutta että opetellaan" Lindström on jälleen aiheuttanut täysin tarpeettomia traumoja ihmisiin, on perusteltua nostaa eräänlaiseksi symboliksi kuvassa esiintyvä tanskalainen (epäolennaista) Gnious-merkkinen takki kuvastamaan sitä, kuinka vaateteollisuus tekee kolmella eri tasolla tulevien perustulon saajien elämän helvetilliseksi ja kuinka työpaikka, johon joku saattaa TE-toimistojen uhittelun vuoksi joutua hakemaan, muokkaisi työntekijää ihmiseksi, jonka päivittäiseen tehtäväkuvaan sisältyy sie

Kaupan alan työllisyys tulee heikentymään

Kauppojen aukioloaikojen vapautus edisti isojen toimijoiden kilpailuasemaa, aukioloaikojen 
rajoituksethan suojasivat pienempiä kauppoja, kioskeja ja huoltoasemia. Aukioloaikojen 
vapautuksen vaikutuksiin herättiin jälkikäteen todennäköisesti sen vuoksi, että vastustusta kaupan alan 
yrittäjien, esimerkiksi pienempiä K-kauppoja pyörittävien henkilöiden, osalta ei luonnollisesti 
haluttu herättää. Sääntelyhän sopii yrittäjille niin kauan kuin siitä on heille hyötyä, oli
kyse apteekeista, takseista tai vähittäiskaupasta.

Ei sukupuolisidonnaisia tuotteita kiitos

Tänä herran päivänä, 21. marraskuuta, vuonna 2015, Noora Nuorgam kirjoittaa blogissaan Anttila, are you kidding me? Blogkirjoituksessa kirjoittaja kritisoi verkkokauppa Anttilan tapaa kategorisoida lasten lelut poikien ja tyttöjen leluiksi.

Poikien vanhemmille Anttila markkinoi tuotekuvauksissaan autoja ja kaivureita, kun taas tyttöjen vanhemmille nukkeja ja lastenhoitotarvikkeita. Tämä oli Nuorgamin mielestä liikaa. Hän pahoitti asiasta mielensä.

Posti ja verkkokauppa

Johdanto

Yritän kirjoituksessa esittää muutaman kysymyksen ja väittämän liittyen Postin rooliin "Suomen kilpailukyvyn" suhteen. Minulla ei ole aiheesta riittävää asiantuntemusta, enkä kirjoituksen laatiakseni ole perehtynyt asiaan juuri lainkaan, sen sijaan kirjoitan mielipidetasolla omien vaikutelmieni pohjalta. Kannattaa suhtautua sopivan skeptisesti.

Pohdintaa kirjan asemasta ja kirjojen jakelun ja lukemisen trendeistä

Kirjojen kysyntä laskee tosiasiallisesti koko ajan. Kirjakaupat menettävät asiakkaita ja antikvariaatit taiteilevat kannattavuuden rajoilla. Nettimyynti on yhä suositumpaa, mutta kirjojen nettimyynti ei ole lisäämässä kirjojen kokonaismyyntiä, vaan on lähinnä pois fyysisten kauppojen ja kivijalka-antikvariaattien myynnistä. Sekä tavallisista uusien kirjojen liikkeistä että käytettyjä kirjoja myyvistä liikkeistä parhaiten selviytyvät talouden alamäistä ne, joilla on sekä nettimyynti että tavanomainen myymälätoiminta, kumpikin minimimiehityksellä.

Työllistyminen, yritykset ja kirja-alan taantuminen

Työllistyminen on yhä vaikeampaa, olitpa sitten vastavalmistunut 25-vuotias tai nelikymppinen kokenut asiantuntija. Yrittäminenkään ei ole helppoa, kuten vaalikampanjoiden puheevuoroissa on saanut kuulla. Antikvariaattiyritysten keskuudessa pudotuspeli jatkuu.

 

Saa nähdä, saako Sipilän muodostumisvaiheessa oleva hallitus Suomen työllisyyden kohenemaan. Elämme jännittäviä aikoja.

 

Kuralle kilpailtu teleoperaattoribisnes

Olen erinäisistä syistä joutunut asioimaan viime aikoina teleoperaattoreiden kanssa. Tiedäthän tämän alan, jossa asiakkaan yhteydensaanti on tehty mahdollisimman vaikeaksi. On uskomatonta, miten asiakkaat tänä päivänä hyväksyvät tällaisen tilanteen mukisematta.

Miksei raha kelpaa Keskolle tai S-ryhmälle?

Tällä viikolla yritin ostaa kahta kirjaa netistä. Olin kiinnostunut tilaamaan sekä Liken kustantaman Kingston Wall -historiikin että Gummeruksen kustantaman Live in Finland -kirjan.

 En löytänyt nopeasti kumpaakaan e-kirjana joten kysyin asiaa suoraan kustantajilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä