Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveystalo

Sote etenee kuin höyryveturi - Orpokin pyörsi jo puheensa

Loppusuoralla oleva sote etenee kuin höyryveturi.

Eikä mikään näytä enää auttavan.

Oppositio hiillosti hallitusta soteuudistuksesta eduskunnan eilisellä kyselytunnilla.

Pitkään sotea perusteltiin julkisen terveydenhuollon korkeilla kustannuksilla ja tehottomuudella. Eilen kuitenkin kävi ilmi, että valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäen laskelmien mukaan soten valinnanvapaudesta ei tule euroakaan säästöä.

Mitä sanoo Sotesta osuuskauppaväki

Nyt se sitten tapahtuu. Ulkomaalaiset yritykset ovat havainneet, ettei valinnanvapaudesta tullut sellaista kuin ne halusivat. Eilen Terveystalo tiedotti ostaneensa Attendon ja nyt tuli tieto, että suomaliset ostavat Mehiläisen ulkomaisilta omistajilta.

Nyt jää oikeastaan kolme toimijaa. Kun niistä kaksi vielä yhdistyy, ollaan samassa tilanteessa kuin päivittäistavarakaupassa. Vai olisiko Pihlajalinna sitten Sotepalveluiden Tarmo-kauppias? Kahden kauppa on kuitenkin kolmannen korvapuusti.

Kilpailuviranomainen sulkee silmänsä - Terveysmonopolit ovat jo täällä!

Se haluaa laskea sairaanhoitajien palkkoja.

Se käynnistää yt-neuvotteluita, vaikka firmat vuolevat kultaa.

En puhu nyt Sipilästä, vaan ruotsalaisesta Attendosta, joka on vallannut suomalaisten mummojen sydämet. 

Tai jos nyt ei sydämiä sentään, niin ainakin se on tyhjentänyt heidän kukkaronsa.

Pari päivää sitten uutisoitiin, kuinka Suomen suurin hoiva-alan yritys Attendo ostaa nopeasti kasvaneen kilpailijansa Mikevan. Attendo maksaa eri puolilla Suomea toimivasta Mikevasta yhteensä 150 miljoonaa euroa.

Sotetäti löysi kultamunan - "Taivaalta sataa mannaa!"

Tänään on taas kuohunut kokoomusrintamalla, kun entinen sosiaali- ja terveysministeri ilmoitti hyppäävänsä yksityisiä terveyspalveluja tarjoavan Terveystalon liiketoimintajohtajaksi. Lähes viiden vuoden ajan Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastannut apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok.) irtisanoutui torstaina Helsingin kaupungin palveluksesta.

- Kun tulin, minulle annettiin tehtäväksi yhdistää sosiaali- ja terveystoimi. Se työ on nyt tehty, Räty kommentoi Kauppalehdelle lähtöpäätöstään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä