Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittiset virkanimityset

Voihan Puola, sehän on rangaistava

Puolassa maan senaatti on hyväksynyt lakiehdotuksen joka antaa maan hallitukselle oikeuden valita korkeimman oikeuden tuomareita. Tästä EU on näreissään, mutta miksi?

Suomessa tasavallan presidentti nimittää sekä KKO:n presidentin että jäsenet. Oikeusministeriö valmistelee valtioneuvoston ehdotuksen tasavallan presidentille esiteltäväksi. Tasavallan presidentti päättää nimityksistä, mutta ovatko presidentti ja oikeusministeriö poliittisesti riippumattomampia Suomessa?

European Investment Bank - kokoomuksen parkkipaikka?

Jokainen, joka on tehnyt työtä Venäjällä, tietää enemmän kuin hyvin, että maa on täynnä varaministereitä ja varajohtajia. Me, omasta mielestämme ylväät länsimaiset, aina hieman hymähdämme silloin kun saamme ties monesko käyntikortin käteemme. Mutta osataanhan sitä meilläkin, varsinkin tuossa eurosojuz:issa! Jo silloin kun Sale rullaluisteli siellä Luxemburgissa ihmettelin kyseistä virkaa ja sama ihmettelyni vain kasvoi silloin kun Jan Vapaavuori pääsi (heti kokkareiden onnettoman puheenjohtajapelin jälkeen) kasvattamaan korkoa, samanlaisena varajohtajana.

"Sulle-mulle politiikan aika on ohi" Sipilä

Vaalien alla Juha Sipilä kertoi kuinka tutkimusten mukaan politiikka on menettänyt uskottavuuden. Yksi syy oli Sipilän mielestä poliittiset virkanimitykset, joista hän sanoutui uutena johtajana irti.

Sulle-mulle politiikan aika on ohi julisti Sipilä vaalia ennen. Nyt keskustan johtaja syö sanansa ja näyttää omilla teoillaan, kuinka vanha maan tapa kulttuuri jatkuu. 

Poliittiset lupaukset syödään ja takkia käännetään. Olli Rehnin valinta Suomen pankin johtokuntaan on mitä suurimmassa määrin poliittinen virkanimitys:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä