Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääkirjoitus

Siniset tulevat

Pohjois-Karjalan maakuntalehdessä Karjalaisessa oli pääkirjoituksena tänään alla oleva juttu. Laitan tänne, koska herättää varmasti mielenkiintoa. 

 

Siniset eivät likimainkaan vailla mahdollisuuksia

Karjalainen

Ehkäpä velkaa kiitoksenkin", Suomen Kuvalehti 1956

Hymyilytti taas tätä vanhaa  lehteä lukiessani.  Kuinka vähän me ihmiset olemmekaan muuttuneet kuudessakymmenessä vuodessa.  Tämä sama kirjoitus olisi voinut olla tänäänkin missä vain suomalaisessa lehdessä.  Mikään ei ole hyvin: hallitus töppäilee, oppositio äksyilee  Ja vaikka elämme vauraassa,  demokraatisessa hyvinvointivaltiossa joita maailmassa on tänäänkin melkoisen  harvassa, niin mikään ei riitä.    Mutta meille valitus ja hampaidenkiristys on aina ollut ja on arkipäivää nähtävästi edelleenkin:)

"Vuoret väistykööt, kukkulat horjukoot"

Mieleeni tuli Raamatusta tuttu lausahdus "vuoret väistykööt, kukkulat horjukoot", kun eilen luin HS-Pravdan pääkirjoitussivulta lehden taloustoimittaja Katja Boxbergin arvion, joka oli otsikoitu "Eurosta tuli pannukakku".

Tosin heti otsikon luettuani minun piti tarkistaa almanakasta, että oliko kyseessä aprillipila. Totesin, että aprillipäivä oli jo neljä viikkoa sitten, joten luin jutun tarkemmin.

Boxberg oli ottanut "lusikan kauniiseen käteen" ja kirjoitti niinkuin asiat ovat. Tässä lainauksia:

Aplodit Iltalehdelle

Nyt napsuu kohdalle! Iltalehti pisti kolumnisteja kiertoon ja teki pääkirjoituksista nimillä varustettuja. Molempia uudistuksia on ainakin täällä suunnassa odotettu.

Kovin oli odotettavaa, että omaan napaan keskittyviä jorinoitaan jaellut Hjallis Harkimo sai lähteä IL:n kolumnistina. Hyvänä syynä toki eduskuntavaaliehdokkuuskin ja sitä kautta todennäköinen valituksi tuleminenkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä