Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuninkaalliset

Pressiklubin #setämiehet Haapala ja Parkkonen alittivat riman

Olin torstaina matkalla tärkeään kokoukseen. Kävelin Espan puiston halki ja ihan vahingossa osuin Runebergin patsaalle, missä ihmiset odottivat Prinssi Williamia saapuvaksi. Tunnelma oli loskaisesta sateesta huolimatta käsin kosketeltavan iloinen ja innostunut.  

Palaverini alkuun oli vielä vartti ja niinpä jäin odottamaan, jospa näkisin vilauksen idolistani.

Ruotsalaisuuden päivää siirrettävä

Ruotsalaisuuden päivää vietetään tänään 6. marraskuuta, joka on Kustaa II Aadolfin kuolinpäivä. Ruotsissa syödään parhaillaan kuninkaan leivoksia ja heidän kannaltaan ihan aiheesta. Kustaa II Aadolf oli verenhimoinen kuningas, ja Ruotsin suurvalta-ajan symboli.

Ruotsalaisen kansanpuolueen aloitteesta päivän juhlinta Suomessa aloitettiin 1908, koska vuoden 1900 kieliasetus oli antanut Suomelle oikeuden omaan kieleen ja vuonna 1906 suomenkieliset saivat jopa äänioikeuden. Kustaa II Aadolf muistutti suomenkielisiä sotaisasta kuninkaasta ja entisen esivallan etuoikeuksista.

Kuninkaallisia vaihdoksia

Viime, tällä ja vielä seuraavilla viikoilla todistamme television kautta monenlaisia tapoja pelata jalkapalloa.  Suurista joukkueista, kuten Espanjan, Hollannin, Brasilian, Argentiinan joukkueista on saatu sitä peliä mitä on odotettu: viihdyttävää ja intoa täynnä. Näin, vaikka tulokset eivät kenties olisi olleet sitä, mitä joukkojen kannattajat ovat odottaneet. Esimerkiksi Espanjan tuleva peli Chileä vastaan on ratkaiseva, ja kuten yksi espanjalainen televisiotoimittaja sanoo, Espanjalla on vain yksi vaihtoehto.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä