Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä Hallinto

It takes two to lobby - Lobbausjohtaminen ruokkii totuudenjälkeistä aikaa

Olen ratkonut ajatuspajassani yhteiskunnallisia ongelmia ja käynnistänyt keskustelua esimerkiksi apteekkireformista, tonttipolitiikasta, sotesta ja vaikkapa ay-liikkeen vallankäytöstä. Toisin kuin yleisesti väitetään, niin sosiaalisiin ja taloudellisiin kysymyksiin löytyy käyttökelpoisia ratkaisuja aika helposti. Vaikeudet alkavat vasta siinä vaiheessa, kun ratkaisut pitäisi laittaa toimeksi.

Jännittävä kaupunginjohtajavaali Kouvolassa

Seurasin mielenkiinnolla 13.3  Kouvolan kaupunginjohtajan valintaa netistä. En muista että ikinä yksikään naapurikaupungin valtuustonkokous olisi ollut niin jännittävä. Koin että Kouvolan valtuusto sinetöi valinnallaan koko Kymenlaakson maakunnan kehittämissuunnan. Mielestäni valinta osui nappiin.

Kansanedustajat pois valtuustoista

Aamulehti (AL 5.9.) uutisoi politiikan kaksoishatutuksesta, jolla on riskinä yleistyä entisestään maakuntavaalien käyttöönoton myötä. Tuntuu valitettavasti olevan maan tapa, että poliitikot keräilevät itselleen lukuisia hattuja, joita vaihtelevat tilanteen mukaan. Tämä aiheuttaa ongelmia ja riskejä jääviydestä ja korruptiosta. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, vaan tämä on itse asiassa kansainvälisesti tarkasteltuna harvinainen ilmiö.

Luottamus poliisiin on koetuksessa

Julkiset palvelut  järjestetään verotuloilla ja julkisen hallinnon tulee olla ammattimaista ja avointa, jotta kansalaisten yhdenvertainen kohtelu toteutuu.

Terveyskeskuksen vaihto.

Terveydenhuoltolain mukaan saa nykyään itse valita mistä terveyskeskuksesta hakee kiireettömän perusterveydenhuoltonsa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä