Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiewende

Kolme energia-alan uutista, joita ei ole kerrottu Suomessa

 Energia- ja ilmastonmuutosuutisoinnissa ovat mielenkiintoisia myös sellaiset uutiset, joita suomalainen media ei julkaise. Syyksi olen havainnut, että uutiset, jotka eivät tue tarinaa ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, sen pelottavista vaikutuksista tai uusiutuvan energian voittokulusta, jäävät monessa tapauksessa julkaisematta suomalaisessa valtamediassa.

Silmiini osui eilen kolme tällaista uutista, joista en ole havainnut mitään merkkiä suomalaisissa viestintävälineissä.

Sitran 1,5 asteen selvitys sivuuttaa ydinvoiman

Sitra julkaisi eilen toimenpidesuosituksensa, jotta Suomi ja suomalaiset voisi vetää oman kortensa kekoon ilmastotaistelussa. Pari huomiota:

1. Listalla on paljon sinällään toimivia keinoja, kuten lihansyönnin, lentämisen, autoilun, asuntojen koon ja huonelämpötilan vähentäminen. Mutta ne ovat monella tavalla marginaalisia juttuja, joiden edessä ihmiset kääntyvät kannoillaan.

Onko Saksa riippuvainen Venäjän energiasta? – ja mitä siitä seuraa..

Onko Saksa riippuvainen Venäjän energiasta? – ja mitä siitä seuraa..

*

Miten riippuvainen Saksa on Venäjän kaasusta?

Epäonnistunut Energiewende

Energiewendeä on mainostettu käänteentekevänä energiantuotannossa.  Se tavoitteena on ollut siirtää Saksan energiantuotanto uusiutuvia energialähteitä käyttäen ympäristöystävälliseen, vähähiiliseen, luotettavaan ja halpaan energiatuotantoon. Yhtenä osana Saksa on myös päättänyt luopua Ydinvoimasta.

Viheriöiville niityille

Ilmastonmuutosta voi parhaiten torjua niityillä. Tiede on nyt selvittänyt, että C4 kasvit torjuvat ilmastonmuutosta tehokkaasti, mistä ei aikaisemmin tiedetty.

Saksasta kantautuu enenevässä määrin tietoa Energiewenden tulevan luultua kalliimmaksi ja ongelmien lisääntyvän, mitä pidemmälle edetään. Tieto on pettymys saksalaisille, kuten myös kaikille Energiewendeen uskoneille.

Kun vain voitto, raha ja voima ovat tärkeitä

Windlobby saa kuulla kunniansa videolla Mythen und Wahrheiten zur Windkraft - YouTube, valehtelua, vedätystä... 

”Egal, was da wissenschaftlich festgestellt wird ... Solange viel Geld verdient wird mit den Windkraftanlagen, solange wird sich nichts ändern. Wie in anderen Bereichen auch, wo es nur auf Gewinn und Geld und Macht ankommt.”

 

Eine echte Energiewende! - Todellinen energian vallankumous!

Saksalaisilla on tullut jo mitta täyteen!? Nyt tarvitaan todellista energian vallankumousta! "Dabei bräuchten wir wirklich eine echte Energiewende!" 

Merkel kaatumassa - Uusi aika koittamassa?

Saksalaisen valta-/totuusmedian vihreät toimitsijat ovat istuttamassa innolla vihreitä hallitukseen ns. Jamaika-koalitioon.

Valtavan valtiovetoisen media-apparaatin valta on kuitenkin murenemassa.

Saksan vihreä energiakäänne on sysimusta

Talouselämä uutisoi asian, jonka energiapolitiikkaa faktapohjalta seuraavat ovat tienneet jo pitkään: Saksan vihreä energiavallankumous on epäonnistunutta, sysimustaa politiikkaa jota ohjaavat faktojen sijaan fanaattinen ideologia ja katteeton optimismi.

Ilman tutkimusta ei saada tietoa tuulimelusta

Suomessa etenee tuulivoimaloiden pystytys nyt ripeästi pitkin Pohjanlahden rannikkoa. Ei kuitenkaan ilman esiintulleita haittavaikutuksia, viimeksi nyt on käsitelty Siikaisten kanala asiaa, missä kanojen väitettiin kuolleen ilman näkyvää syytä. http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215574-tuulimelu-ja-kanagate

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä