Minna Isoaho

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkkeiden ostovoima

Eläkkeet - Suomi leikkaa, Ruotsi korottaa 4,2%

Suomen eläkepolitiikka on 1990-luvun laman jälkeen perustunut myyteille, joiden varjolla eläkeläisten taloudellista asemaa on systemaattisesti kurjistettu.

Kädet taskussa

Sari Sarkomaa ihmettelee vaaliblogissaan, miksi Sipilän kädet ovat eläkeläisten taskussa. Sarkomaa tietää, että ne taskut on tyhjennetty aikaisemmilla vaalikausilla. Eläkkeiden ostovoimaa on syytäkin ihmetellä porukalla.

Työttömyys räjähtää käsiin - kotimarkkinat töihin ja nopeasti

Omaa valuuttaa ja rahapolitiikkaa Suomella ei enää ole. Suomella on vain talouspolitiikka. Sekin on ideologisesti  dementoitunut Vienti-Suomeen, joka kompastui vahvaan euroon. Talouden taantumaa on käytetty keppihevosena verojen ja maksujen kiristämisessä ja palkkojen alentamisessa. Tämä yhdessä ennätystyöttömyyden kanssa on vienyt ostovoiman. Vanha sanonta "Kauppa se on joka kannattaa", ei enää päde Suomessa.

Korkeat elinkustannukset heikentävät kilpailukykyämme

Helposti jää huomaamatta että kun ruoka, asuminen ja lääkkeet koko ajan kallistuvat ovat kärsijöinä ensimmäisinä eläkeläiset ja työttömät. Indeksi korjaa  muutoksen vain osoittain koska  elinkustannusindeksiin on piilotettu sittä alentavia tuotteita joita eläkeläinen ei juuri käytä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä